Új Zoom95 robot mérőállomások földmérőknek

Galéria

Az új GeoMax robot mérőállomások megjelenésével tovább szélesedett a korszerű CAD alapú fedélzeti szoftverrel ellátott eszközök köre. A Zoom95 a GeoMax TPS portfólió igazi zászlóshajója. A fejlett STReAM360 technológiát (prizma keresés, irányzás és követés) alkalmazó egyszemélyes mérőállomás lényegesen minimalizálja a felmérési feladatok idejét, és maximalizálja a teljesítményt és a pontosságot. Az X-PAD terepi szoftverrel kombinálva a felhasználóbarát és rugalmas megoldás megkönnyíti, egyszerűsíti a digitális adatok kezelését, előállítását.

Zoom95

 

Az új Zoom95 a GeoMax mérőállomás kínálat professzionális tagja, akár teljesen egy-emberes robot kivitelben is rendelhető. Ez azt is jelenti, hogy korszerű motorizált eszközök, melyek az automata irányzás és követés mellett, teljes 360°-ban történő prizmakereseést is tartalmazzák (Scout). Mindemelett a legkorszerűbb accXess10 vagy accXess5 lézertávmérőt választhatjuk, mellyel akár 1000m távmérési hatótávolság érhető el, felületre mérés esetén. A HEXAGON termékekre jellemzően, az új GeoMax Zoom95 mérőállomások rendkívűl sokrétű és strapabíró megoldásokat biztosítanak az Ön számára – dolgozik ha kell! 

 

Automata és robot kiépítés

Motorizált kivitelű mérőállomások, melyek fel vannak készítve a cél (prizma) automatikus célzására, követésére valamint teljes 360 fokos keresésére, így a korszerű CAD alapú (Android) terepi szoftverrel, egyedülálló egy-emberes megoldást nyújtanak.

 

   

 

a  a  a 
 Scout   TRack   Ai
 teljesen automatikus prizmakeresés 360 fokban  folyamatos, automata prizma követés  nagy pontosságú (1 mm) prizma irányzás

 

Nagy hatótávolságú és pontos lézertávmérők

A GeoMax accXess lézertávmétő technológiának köszönhetően a nagy hatótávolság és a magas pontossági elvárások, kiemenkedő megbízhatósággal párosulnak. A Zoom95 mérőállomások két féle lézertávmérővel rendelhetőek, az accXess5 típus 500 méteres, az accXess10 típus 1000 méteres prizma nélküli hatótávolságot biztosítanak fehér felületre (500 méterig 2mm+2ppm, 500 métertől 4mm+2ppm).

 

 

 

Választható összeállítások

A Zoom95 mérőállomásokat a szögmérési pontosság, a távmérő típusa valamint a robot kiépítés kiegészítői (Vezérlő és terepi szoftver) alapján több féle kiépítésekben lehet megrendelni.

 

Műszaki paraméterek

         
 

Zoom95

  Robot mérőállomás

 STReAM360 AiM, TRack, Scout 
 Szögmérés 1", 2", 3", 5"
 Kompenzátor Négy-tengelyű
 Távmérés prizmára 3500 m / 1 mm + 1,5 ppm  
Long Range üzemmódban 10000 m / 5 mm + 2 ppm
 Távmérés felületre  A10: 1000 m / A5: 500 m 
 Súly 5,3 kg (akkuval és műszertalppal)
 Működési hőm. -20 C-tól + 50 C-ig
 Környezetállóság IP55
 Billentyűzet 25 gombos, Alfanumerikus, megvilágított
 Kijelző 5", WVGA (800x480) színes érintőképernyő, megvilágított (LED)
 Adattárolás 1GB belső memória, USB, SD kártya
 Csatlakozás RS232, belső Bluetooth, LongRange Bluetooth, miniUSB, USB
 Kommunikáció Bluetooth, LongRange Bluetooth, miniUSB
 Cserélhető memória  Cserélhető SD kártya, USB pendrive
 Akkumulátor Cserélhető Li-Ion 4,4 Ah/7,4V
 Működési idő 8 óra
 Lézer-vetítő Látható lézer-pont, 1,5 méteren 1,5 mm pontosság
 Op. rendszer (Zoom90) WindowsCE 7.0 
 Programok (on-board) Teljes szoftvercsomag
 Kitűzőfény Az összes kiépítésben alap tartozék
       

 

 

X-POLE

X-Pole – mikor a Mérőállomás és a GNSS technológia egyesül

 

Dolgozzon Robot mérőállomásával és GNSS vevőjével egyszerre, egy időben, mindkét rendszer előnyeit egyesítve! A GeoMax X-Pole megoldása jelentősen megnöveli a teljesítményét és rugalmasságát a munkaterületen. Az X-Pole zökkenőmentes integrációja a kezelőszoftverébe lehetővé teszi a váltást a két mérési módszer között terepen.

 

2 módszer, 1 gomb

 

Váltson egyszerűen egy gombnyomással mérőállomásról GNSS módra, ha nem tud valahol pontokat mérni vele, pl. a korlátozott összelátás miatt! Ezek megmérése után, kapcsoljon vissza mérőállomásra! Így roppantul megnöveli rendszere hatékonyságát, hiszen kiküszöböli a nehézkes és időigényes átállást a mérőállomással egy újabb pontra.

 

Rugalmas alkalmazhatóság

 

Kombinálhatja valamennyi GeoMax GNSS műszerrel, legyen akár Zentih16, Zenith40, vagy Zenith60 vevője.

 

Egyszerű kezelhetőség

 

Az X-PAD szoftver grafikus felületével, egyértelmű, követhető munkafolyamataival a bele integrált X-Pole megoldással nagyban egyszerűsíti a mindennapi munkavégzést.

 

 

Prizmakövetés

 

A Zoom95 Track360 funkciója teszi lehetővé a mozgó prizma követését. Jelvesztés esetén, az X-Pole megoldás azonnal megtalálja a prizmát, a tetejére rögzített GNSS vevőből származó koordináták alapján.

 

https://youtu.be/Vg4TyPcc_mc

 

Fontos jellemzők

 

  • Egyidejű Mérőállomás & GNSS mérés, álláspont létesítés közben
  • Váltás mérőállomásról GNSS módba, egyetlen gombnyomással
  • Mérőállomás & GNSS mérések rögzítése egyetlen adatbázisban
  • Moduláris megoldás, melyhez választható bármilyen Zenith16/40/60 GNSS vevőjével
  • Rugalmas frissítési lehetőségek mind a Robot mérőállomás, mind a GNSS rendszer számára